Rendhagyó bejegyzés következik, hiszen a koronavírus terjedése miatt rendhagyó helyzetben vagyunk mind. Azért, hogy könnyebb legyen a bevásárlás, és elég legyen heti egyszer boltba menni, összeállítottam egy olyan heti menüt, amihez nem kell túl sokféle alapanyagot bevásárolni. A menüben van húsétel, zöldség és tészta, változatosan lehet enni. A leveseket érdemes 2 napi adagban elkészíteni. Alább a főbb hozzávalókat sorolom fel, és néhány étel nevére kattintva a pontos recept a hozzávalók részletezésével is megtalálható.
Alapanyag-bevásárlólista:
- 1 kg pulykamell
- 1 kg sertéshús
- levescsont
- virsli
- leveszöldség
- fagyasztott brokkoli, borsó, spenót, tök, bab (konzerv is lehet)
- 1-1 csomag tészta penne/tagliatelle, fodros kocka, spagetti, tarhonya
- főzőtejszín
- lekvár
- 30-40 dkg kolozsvári szalonna
- tojás
- sajt
- gomba
Heti menü:
1.nap Pulykaraguleves (ugyanúgy kell készíteni, mint a csirkeragulevest, csak csirkehús helyett pulykát használunk)
Grízes tészta
2.nap Zöldséges-szószos pulyka serpenyőben sütve rizzsel vagy tésztával
vagy tejszínes-mustáros pulykamell serpenyőben sütve
3.nap Babfőzelék virslivel
4.nap Krumplis tészta
5.nap Brokkoli leves
6.nap Csontleves
7.nap Pörkölt tökfőzelékkel