A munkám a felére csökkent, a megmaradt Skype-on zajlik. A férjemnek minden márciusi és áprilisi munkáját lemondták még a múlt héten. Így volt időnk bevásárolni, legutóbb 8 napja voltam boltban, és pár napig még nem is megyek. Otthon vagyunk. Azt osztjuk be, amit tudtunk venni, amikor boltban voltunk. Nagyon nem költekeztünk, mert a kieső munkák miatt nem tudjuk, mikor jutunk újra pénzhez. De főztem már húslevest, rántott hús is volt petrezselymes burgonyával, palacsintát is készítettem, mára a krumplis tészta jutott. Anyukám javaslatára felturbóztam egy kis szalonnával, és sokkal ízletesebb lett. Hamar megvan, olcsó, kiadós és finom.
Hozzávalók:
- kb. 15 dkg szalonna
- 4 közepes krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- színespaprika, só ízlés szerint
- kb. 2-3 dl víz
- 1/4 kg kockatészta
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, beletesszük egy lábosba és közepes lángon kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, és amikor már van zsíradék a lábosban, beletesszük és megfonnyasztjuk. Mindeközben a krupmlikat meghámozzuk és nagyon apró kockákra vágjuk. Amikor a hagyma üveges lesz, meghintjük egy kis színespaprikával, hozzáadjuk a krumplikat, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és sót is adunk hozzá. Addig főzzük, amíg a burgonydarabok megpuhulnak. Egy másik lábosba sós vizet forralunk, a forrásban lévő vízbe beletesszük a tésztát és készre főzzük. Aztán leszűrjük a tésztáról a vizet, a tésztát átöblítjük, majd beleöntjük abba a lábosba, amelyikben a krumplik főnek. Jó alaposan összeforgatjuk őket, és már tálalhatjuk is. Őrölt feketeborssal is meghinthetjük.