Egyszerű és nagyszerű étel a tarhonyás hús. Már azért is, mert a tarhonyát a boltban veszem. Mindenesetre nagyon finom, én például csemege uborkával szeretem. Laktató, eteti is magát, de nem épp fogyókúrás. Az is jó benne, hogy viszonylag hamar megvan annak ellenére, hogy két lábosban kell elkészíteni, az egyikben a húst pörköltnek, a másikban a tarhonyát főzzük, majd összeöntjük.
Hozzávalók:
A húshoz:
- 50-60 dkg sertéshús, karaj vagy comb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 paprika
- 2-3 teáskanál színespaprika
- só, bors, őrölt kömény ízlés szerint
- kevés étolaj vagy egy púpos evőkanál sertészsír
- víz
A tarhonyához:
- 250 gramm tarhonya
- víz
- só
- 1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
Felaprítjuk a vöröshagymát, a húst, majd egy lábosban étolajat vagy zsírt hevítünk. Beletesszük a hagymát és fonnyasztjuk. Hozzáaadjuk a felkockázott paradicsomokat és paprikát, sót, köményt, borsot teszünk bele és színespaprikát, végül a húst. A húst úgymond kifehérítjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Eközben elkészítjük a tarhonyát, amit én mindig a boltban veszek, és úgy készítem, ahogy a csomagoláson olvasható. Legutóbb olyan tarhonyát főztem, amelyet kb. tízszeres mennyiségű, forrásban levő sós vízbe kellett tenni, majd 10-12 percig főzni. Szépen megpuhult és megnőtt a tarhonya, majd le kellett szűrni, és fedő alatt állni hagyni. Amikor a hús, magyarul a pörkölt elkészült, belekevertem a tarhonyát, picit állni hagytam, és már tálalhattam is.