Nagyon sokáig nem ettem majonézt, nagyon ódzkodtam tőle. Aztán egyszercsak ettem. Nem emlékszem, hol, mikor, hogy, de aztán elkezdtem készíteni kukoricasalátát. Valamiért azt gondoltam, hogy ha teszek bele mást is, sajtot és hagymát, talán még ízletesebb lesz. És az lett. A sajt a majonéztől picit lágyul, meg aztán a hagyma erőssége finoman keveredik a kukorica édességével. Azóta számtalanszor megcsináltam már, és fogom is még. Fasírthoz, pirítóshoz nagyon passzol, de más húsok mellé köretnek is nagyon jó.
Hozzávalók:
- 1 konzerv csemegekukorica
- minimum 1 kis tubus majonéz
- fél fej lilahagyma
- 5-8 dkg sajt
Elkészítés:
A kukoricaáról leöntjük a levét, majd beletesszük egy salátának való edénybe. A sajtot kukoricaszem nagyságúra szeleteljük, a lilahagymát felaprítjuk, és belekeverjük őket a kukoricához, végül belenyomjuk a majonézt, alaposan összekeverjük. Lefedjük, és legalább 2 órára, még jobb, ha egy éjszakára hútőbe tesszük fogyasztás előtt. Ennyi :)