Szezonja van az almának, főzzünk, süssünk vele! Most egy argentin levest mutatok be, amelynek szokatlan, de nagyon finom ízvilága van. Évekig hezitáltam, hogy megfőzzem-e, mert tojás is kell bele, és gyümölcslevesben ez nekem nagyon különös, de most rászántam magam. Ettem melegében, hidegen hűtőből kivéve, mindenhogy rendkívül finom volt.
Hozzávalók:
- 4-5 alma
- 2 dl tejszín
- 2-3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
- 5-8 dkg mazsola
- fél citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- víz
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk, a húsát egyenlő darabokra vágjuk. Betesszük egy lábosba, rászórjuk a citromhéjat, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Így főzzük csaknem 30 percig. Aztán a lisztet elkeverjük a tejszínnel és a tejjel, beleöntjük a levesbe, és összekeverjük. Hozzáadjuk a mazsolákat és a cukrot, és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, amíg a leves felforr. Végül hozzáadjuk a felvert tojássárgáját, elkeverjük, főzzük még kb. 2-3 percet, és készen is vagyunk.