

Sanyi, a sógorom készíti családi összejövetelekre ezt a mártogatóst, és most szilveszterre elkértük tőle a receptet. Annyira finom, hogy nemcsak az óév utolsó napján eszegettük, hanem másnap is elkészítettük. Mondom én, aki a sajtokat nem szereti. (Sajt is kell bele.) Különösebb konyhai tudomány nem kell hozzá, valójában bárki megcsinálhatja, aki a hozzávalókkal rendelkezik. Itt a pótszilveszterek ideje, jól fog esni a bulikban. Tortilla chips passzol hozzá.
...Szezonja van az almának, főzzünk, süssünk vele! Most egy argentin levest mutatok be, amelynek szokatlan, de nagyon finom ízvilága van. Évekig hezitáltam, hogy megfőzzem-e, mert tojás is kell bele, és gyümölcslevesben ez nekem nagyon különös, de most rászántam magam. Ettem melegében, hidegen hűtőből kivéve, mindenhogy rendkívül finom volt.
Hozzávalók:
Isten bizony nem emlékszem, mikor ettem utoljára máglyarakást, pedig nekem az iskolai menzás is ízlett. Aztán valahogy elfelejtődött. Egészen mostanáig. Egy ilyen esős és hűvös szeptember végi napon már nagyon jól tud esni, sok minden van benne, ami az őszt idézi: alma, dió. Meg sok más. Nem mondom, hogy könnyű elkészíteni, munkás, pedig nincs benne truváj, ez a tradícionális. De annyira finom, hogy ha egyszer ettünk belőle, máskor is kérni fogjuk.
...
Sógornőmnél Kisorosziban van egy nagyon öreg körtefa. Erről a fáról kaptam egy adag körtét, ami azonban olyan kemény, hogy nyersen enni kihívás. Ebből készítettem egy adag körtelevest. Nagyon finom lett, klasszul érezni benne a sós karamella és a hozzáadott fűszerek ízét. Annyira ízgazdag, hogy feltét se kell rá.
Hozzávalók:
Körülbelül két éve kezdtem bulgurt enni, amikor fogyókúrába kezdtem. Elsősorban köret lett belőle, később rájöttem, hogy máshogy is fogyasztható. Ez a bulgursaláta nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyban segíti a diétát. Egy gond van vele, nem mondható olcsónak. Azért olykor belefér, ha valami friss salátára vágyunk.
Hozzávalók:
Nem tudom, hogy sárgabarackot kapni-e még, ha nem, akkor jövőre is jó lesz ez a recept. Én évek óta készítek mentás lekvárokat, nagyon finomak, üdítőek, a menta különleges ízt ad nekik. Nem is nehéz elkészíteni, hiszen a befőzést ma már bárki könnyedén csinálhatja, annyi mindent kapni, amitől egyszerű lekvárt főzni.
Hozzávalók:
Nagyon kedveljük a gyümölcsös krémleveseket, én speciel barackból is készítek. Hűtőből kivéve esszük, így olyan, mintha őszibarackos fagyit ennénk. Na nem jeges, de az íze olyan. Mivel citromhéjat is teszek bele, enyhén fanyar, ezért feltétnek csokit is reszelek rá. De lehet enni kókuszreszelékkel, szeletelt mandulával, barackdarabkákkal, kekszdarabokkal is. Tökéletes étek a kánikulában, és a tűzhelyet se kell miatta sokáig bekapcsolni.
Hozzávalók:
Közkívánatra osztotta meg valaki egy Facebook csoportban ennek a pitének a receptjét. Mások egy rendezvényen ettek belőle, én nem voltam ott, nem tudtam, hogy milyen. De mert nyári sütemény, sok gyümölcs és citromhéj is van benne, elkészítettem. Nem hiába. Annyira finom, friss és üde, hogy a férjem repetázott belőle, pedig ő a gyümölcsökért nem rajong túlságosan. Ráadásul eritrittel készítettem, amiből pont annyi kell, amennyi cukrot ír a recept. Akárcsak ...
Annyi meggy termett a szüleim kertjében, hogy nem győzzük enni és felhasználni. Levest is főzünk belőle, lekvárt is, és pitét is készítünk vele. Ezt a meggyes-túróst Anyukám sütütte, amikor a napokban náluk voltunk. Nagyon finom, szerintem kifejezetten nyári sütemény, de télen fagyasztott meggyből is finom lehet. Ez a pite három részből áll, van ugye a tésztája, a túrós réteg és a meggyes rész. Első hallásra talán bonyolultnak tűnik, de megéri a ...