Nagyon kedveljük a gyümölcsös krémleveseket, én speciel barackból is készítek. Hűtőből kivéve esszük, így olyan, mintha őszibarackos fagyit ennénk. Na nem jeges, de az íze olyan. Mivel citromhéjat is teszek bele, enyhén fanyar, ezért feltétnek csokit is reszelek rá. De lehet enni kókuszreszelékkel, szeletelt mandulával, barackdarabkákkal, kekszdarabokkal is. Tökéletes étek a kánikulában, és a tűzhelyet se kell miatta sokáig bekapcsolni.
Hozzávalók:
- 1 kg kimagozott őszibarack
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-6 teáskanál cukor
- 1-2 teáskanál őrölt fahéj
- fél citrom héja
- 1,3 liter víz
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag főzős vaniliás puding
Elkészítés:
A megmosott és kimagozott barackokat kisebb darabokra vágva egy lábasba tesszük. Rászórjuk a vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a barackdarabok megpuhulnak. Ekkor simára turmixoljuk egy botturmixszal, majd a habtejszínt és pudingot simára keverjük, hozzáöntjük a barackleveshez, és addig főzzük folyamatos kevergetés közben, amíg felforr és besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, betesszük a hűtőbe, és ha jó hideg, tálalhatjuk.