Nagyon kedvelem a gesztenyét, így novemberben sütni is szoktunk. Általában november elsején jön meg a kedvünk hozzá, ugyanis a a temető bejáratánál, ahol mécsest szoktunk gyújtani, mindig van egy sült gesztenye árus. Idén nem azonban nem vettünk tőle gesztenyét, mert túl drágának találtuk, de más formában mégis ettünk. Most gesztenyegolyókat készítettem, amiket fűszereztem egy kis naranccsal, hogy legyen benne valami izgalmas. Nagyon finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az őszi desszertet.
Hozzávalók:
- 250 gramm gesztenyemassza
- 200 gramm darált háztartási keksz
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl tej
- egy narancs reszelt héja
- fél üveg rum aroma
- a szóráshoz tortadara és/vagy reszelt csoki
Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, és enyhén nedves kézzel kis golyókat formázunk belőlük, amelyeket tortadarában vagy reszelt csokiban megforgatunk. Egymás mellé és egymásra helyezzük őket, majd kb. egy órára a hűtőbe tesszük. Aztán fogyaszthatjuk.