A baconbe tekert spárga a világ egyik legegyszerűbb étele, mégis nagyon finom. A zöld spárga magába szívja a bacon zsiradékát, és isteni íze és állaga lesz. Azt még nem tudom, mi illene mellé, de így önmagában is finom. Viszont sokat kell készíteni belőle, mert nem túl laktató, leves után 2 pár tekercs simán elfogyasztható. Azt is jó észben tartani, hogy ez az étel inkább zöld spárgából jó.
Hozzávalók:
- tetszőleges mennyiségű zöld spárga
- kevés só és őrölt feketebors
- feleannyi bacon, mint spárga
Elkészítés:
A spárgákat alaposan és óvatosan megmossuk, hogy a fejek ne essenek le, aztán a spárgák végeiről levágjuk a fás részt. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. Sózzuk, borsozzuk, majd kettesével egy-egy baconbe tekerjük őket. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük alul-felül sütési funkcióra, és körülbelül 25-30 percig sütjük. A sütőből kivéve szervírozhatjuk.