Kenyérlángost eleinte fesztiválon ettünk, és sokáig nézegettem, miből is készül, mielőtt kipróbáltam volna otthon is. Akkor viszont rögtön rájöttem, hogy nagyon egyszerű étel, kár volt hezitálni. Aki pizzát tud sütni, annak a langalló is sikerülni fog. A receptben szereplő feltét a "mindent bele" verzió, ezen mindenki saját ízlése szerint módosíthat.
Hozzávalók:
tészta:
- 45 dkg liszt
- 7 g élesztő
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dl langyos víz
- só
feltét:
- 4 ek tejföl vagy tejmentes főzőkrém
- 4 ek mustár
- 1 db lilahagyma
- 10 dkg csemege kolbász
- 4 virsli
- 2 szelet szalonna
- őrölt bors
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk, a fokhagymát felaprítjuk, amennyire csak tudjuk. A liszthez hozzáadjuk a fokhagymát, élesztőt, csipet sót, és apránként a vizet is. Ha minden összeállt, kicsit ragacsos tésztát kapunk, letakarjuk és fél órán át kelesztjük. Amíg a tészta kel, összekeverjük a mustárt és a tejfölt, majd felaprítjuk a feltét többi hozzávalóit.
A sütőt 220 fokra melegítjük. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindkét részt kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Megkenjük a mustáros tejföllel, majd borsozzuk és rátesszük a kolbászt, virslit és a szalonnát. Sütőpapírral bélelt tepsiben 20 percig sütjük, kivesszük a sütőből és még forrón sajtot reszelünk rá. Pizzaszeletelővel nagyobb kockákra vágjuk.