A hagymás-mustáros szűzérmék egy könnyen elkészíthető, nagyon finom, pikáns főétel. Bármilyen mustárral készíthető, csak az ízlésünk szab határt. Ez olyan étel, amelyet vendégeknek is jó szívvel tálalhatunk, az a lényeg, hogy frissen kínáljuk. Úgy ugyanis a legjobb. Krumplipürével vagy petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók 2 főre:
- kb. 40 dkg sertés szűzpecsenye
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kevés só, őrölt feketebors
- kevés étolaj
- kevés víz
- kb. 3 evőkanál mustár
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst megmossuk, majd kb. 1,5 cm vastag karikákra szeleteljük és finoman sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és amikor az forró, a húsokat belehelyezzük, azok mindkét oldalát megkérgesítjük. Amikor ez kész, kivesszük őket egy tálba. A zsíradékba tesszük az apróra vágott vöröshagymát, amit aztán üvegesre sütünk. Közben a húsokat alaposan bekenjük mustárral, és amikor a hagyma üveges, rátesszük a mustáros szűzérméket. Kevés vizet öntünk alá, annyit, hogy a húsokat félig érje. Majd a serpenyőre fedőt teszünk, és kb. 20 percig így pároljuk a húst és a hagymát. Húsz perc múlva átfordítjuk a húsokat a másik oldalukra, és megint kb. 20 percig pároljuk. Közben készíthetünk hozzá krumplipürét vagy petrezselymes burgonyát köretnek.