Húsvétra szerettem volna valami ünnepélyesebb ebédet, így esett a választásom a mézes kacsacombra. Nagyon finom lett, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána. Krumplipürével tálaltam, de akár párolt lilakáposztával is lehetett volna. Nemcsak nagyon ízletes, hanem az elkészítése se bonyolult.
Hozzávalók:
- 4 kacsacomb
- 2 ág rozmaring
- kevés só és őrölt feketebors
- kb.1 deci víz
- 1 púpos teáskanál sertészsír vagy kacsazsír
- 3 teáskanál méz
Elkészítés:
A kacsacombokat alaposan megmossuk, majd sóval és feketeborssal fűszerezzük. A sütőedénybe középre fektetjük a rozmaringágakat, rájuk helyezzük a combokat, alájuk ötjük a vizet, majd az egészet alufóliával lefedjük. Így tesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 75 percig így sütjük, pároljuk, majd kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, és a méz és zsír elegyével megkenjünk a combokat. Majd visszatesszük a sütőbe, és kb. 230 fokra emeljük a hőmérsékletet. Így sütjük meg a combokat, hogy a bőrük, a tetejük szépen megpiruljon. Ez nagyjából 10, max. 15 percig tart. Ha jól megpirultak a kacsacombok, kivesszük őket a sütőből és már tálalhatjuk is.