Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Fűszeres málnakrémleves
Kánikulában tökéletes

Végre garmadával érnek a gyümölcsök, bőven van alapanyag a sütéshez, főzéshez. Kánikulában nagyon jól tud esni egy jó hideg gyümölcsleves. A kedvencem málnából készül, amit többféleképpen is készítek. Az egyiket almával ötvözöm (itt olvasható), a másikat "csak" fűszerezem. Nagyon ízletes, tartalmas, a férjem is jóízűen eszi meg, pedig ő a gyümölcsöket nem igazán kedveli.

ma_lnaleves1.jpg

Hozzávalók:

  • 450 gramm málna
  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak tejszínes pudingpor, főzős
  • fél liter víz
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 3 evőkanál kristálycukor

4 személyre elég.

Elkészítés:

A málnákat megmossuk és egy mély lábosba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket és a 3 evőkanál cukrot, felöntjük vízzel és közepes lángos főzzük - addig, amíg a málnaszemek megpuhulnak és szétesnek. Majd előveszünk egy másik labast, szűrőt helyezünk rá, és a gyümölcsös levet adagokban átpaszírozzuk rajta. Így küszöböljük ki, hogy málnamagok kerüljenek a levesbe. Miután átszűrtük, a sima levet újra főzni kezdjük. Közben a pudingport a tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a léhez és addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik és felforr. Folyamatosan kavarjuk, nehogy a pudingpor lekapjon. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőben tároljuk. Hidegen tálaljuk, a tetejére pár szem málnát és 2-3 levél mentát is tehetünk.

ma_lnaleves2.jpg

ma_lnaleves3.jpg

 

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (6) bab (1) babgulyás (1) bacon (1) banán (1) bodza (1) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) citrom (2) csíkos (1) csirke (5) csoki (5) csülök (1) darálthús (2) desszert (3) dió (3) ebéd (2) édesség (1) édességek (36) egyebek (13) egytálétel (2) élesztő (1) eper (2) ételallergia (1) fácán (1) fahéj (3) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (16) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (3) galette (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (3) guba (1) gulyás (1) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (7) kalács (3) karácsony (1) karfiol (1) keksz (2) kelt tészta (1) kenyér (1) kókusz (1) kolbász (1) krémleves (6) krumpli (3) lekvár (3) lencse (1) leveles tészta (4) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (14) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) mák (1) málna (2) mandula (2) marcipán (1) marhahús (1) mazsola (1) méz (2) mogyoróvaj (1) morzsa (2) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (5) őszi étel (1) palacsinta (2) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pite (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (1) rizs (1) sajt (2) sárgabarack (2) sertéshús (3) sonka (1) sörkorcsolya (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilva (2) szilveszter (1) szörp (1) tarhonya (1) tarja (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojás nélkül (1) tonhal (1) torta (2) túró (3) Újév (1) vacsora (1) vanília (2) zabkeksz (1) zöldbab (1) zöldség (1) zöldségek (2) zsemle (1) Címkefelhő