Mikor ennek az ételnek a fotóját elküldtem az unokahúgomnak, azt mondta, micsoda gourmet étel. Hát, ha talán nem is az igazán, mindenképpen nagyon finom. Az szülte az ételt, hogy volt itthon bőségesen gomba, néhány tarjaszelet is, és szerettem volna ötvözni a kettőt. Hogy még ízletesebb legyen, tettem hozzá paprikát és paradicsomot is. Mind a tíz ujjunkat megnyaltuk utána, annyira finom lett. Hamarosan újra elkészítem.
Hozzávalók:
- 4-6 szelet tarja
- kb. 40 dkg csiperke
- 1 étkezési paprika
- 1 nagy vagy 2 kisebb paradicsom
- só, őrölt bors
- 1 vöröshagyma
- kevés étolaj
- víz
Elkészítés:
A gombákat alaposan megmossuk, felszeljük. A húst is megmossuk. Kevés olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és a tarjaszeletek mindkét oldalát megsütjük benne óvatosan. Egyáltalán nem kell pirosra sütni őket, csak kapjanak egy pici kérget. Aztán a húsokat kivesszük egy tálba, az olajba tesszük az apróra vágott vöröshagymát és fonnyasztjuk egy kicsit. Közben felszeleteljük a paprikát és a paradicsomot, hozzadjuk őket a hagymához, együtt fonnyasztjuk őket. Majd beletesszük a felszelt gombákat is, sózzuk, borsozzuk az ételt, és amikor a gomba levet eresztett, ráhelyezzük a tarjaszeleteket. Annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje a húsokat, majd fedőt teszünk rá, és kb. 50 percig főzzük az ételt közepes lángon. Ez idő alatt minden szépen megpuhul a serpenyőben. Majd levesszük a fedőt, picit növeljük a lángot, és hagyjuk, hogy elfőjjön, elpárologjon a víz az ételről. Főtt rizzsel tálaljuk.