Ezt a receptet először egy gasztrovideóban láttam, és annyira guszta volt, hogy ki kellett próbálnom. Azonban a videóban csak a hozzávalókat sorolták fel, hogy miből mennyit kellene hozzáadni, azt nem. Így magam kísérleteztem ki a mennyiségeket. Egy nagyon jó kis olaszos étel lett az eredmény. Sokat főzök belőle, hogy másnapra is jusson, akkor is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 60-70 dkg filézett csirkemell
- 25-30 dkg csiperkegomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 80 gramm sűrített paradicsom
- 3-4 nagy gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 1-2 evőkanál oregánó ízlés szerint
- só, őrölt feketebors ízlés szerint
- 1 evőkanál színes paprika
- 6 koktélparadicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 2,5 dl víz
- kevés olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre sütjük. Közben a megmosott csirkemellet felkockázzuk, majd a hagymához adjuk, és fehérre sütjük. Ezután hozzáadjuk a felapírtott gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen. Ezt követően hozzáadjuk a fokhagymanyomóból a fokhagymát, a sűrített paradicsomot, a citromlevet és a színes paprikát, alaposan összekeverjük, és felöntjük vízzel. Így főzzük néhány percig, majd hozzáadjuk az oregánót és a tejszínt is, és kevergetés után hagyjuk főni, szépen besűrűsödik. Amikor a fakanál a gombát és a csirkét is el tudja vágni, az apróra vágott petrezselymet és a felkockázott paradicsomokat is hozzáadjuk. Jól elkeverjük, pár percig főzzük, és készen is vagyunk.
Főtt tésztával kínáljuk.