A férjemnek Anyukám töltött csirkecombja volt az első, és annyira ízlett neki, hogy már-már űzött azért, hogy szerezzem meg a recepjét, és készítsem el időnként én is. Úgyhogy most ismét egy családi recept következik, amely alapján és roppant finom és egész kiadós kis vasárnapi ebéd készülhet. Mi gombát is teszünk a töltelékbe, igazi ízorgia az eredmény.
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
A töltelékhez:
- egy nagy vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- 4 zsemle
- 4 tojás
- egy kis csokor petrezselyem
- egy kis tej
- kevés étolaj
- 1,5 dl víz
- só, őrölt feketebors, színes paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát felapírtjuk, és serpenyőben forró olajdban megdinszteljük. Közben a gombát alaposan megmossuk, felaprítjuk, majd a hagymához tesszük, összekeverjük, és együtt dinszteljük tovább. Ha már a gomba levet eresztett, összeesett, sőt a leve nagy része is elfőtt, sózzuk, borsozzuk, színes paprikát is teszünk bele, közepes lángon főzzük. Közben a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, és a gombás főzethez keverjük. Aztán elzárjuk a gázt, és hagyjuk kihűlni.
A combokat alaposan megmossuk, hagyjuk lecsepegni.
Elkészítjük a töltelék többi részét: a zsemléket kis darabokra tépkedjük, és ráöntünk annyi tejet, amennyit felszív. Jól puhuljon meg a zsemle. Felverjük a tojásokat, sózhatjuk, majd ráöntjük a kihűlt hagymás-petrezselymes-gombás főzethez, végül a zsemléket is hozzáaadjuk, és egy fakanállal úgy összekavarjuk az egészet, hogy minden összetevő egyenletesen oszoljon el benne.
Elővesszük a csirkecombokat, és a bőr alá evőkanállal bejuttatjuk a tölteléket. Igyekezzünk minél mélyebbre tölteni. A töltött combokat sütőedénybe helyezzük, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 220 fokon, alul-felül funkción sütjük 50-60 percig. Ezután levesszük az alufóliát, feljebb állítjuk a hőfokot, és 15-20 percig sütjük még a csirkecombokat, hogy a bőrük jó piros és ropogós legyen.
Végezetül kevés körettel tálaljuk.