Ezt az ételt felnőttként ismertem meg. A munkám része volt, hogy fogadásokra, partikra kellett járni, és ezeken a rendezvényeken sokszor választottam ezt az ételt a svédasztalról. Mindig nagyon ízlett, de valamiért azt gondoltam, nagyon bonyolult elkészíteni. Aztán pár éve elhatároztam, hogy én is megfőzöm, azután, hogy az unokaöcsém diplomaosztó-partiján is ezt ettem. Túrtam a netet a recepetekért, aztán a több hasonló közül alkottam egyet. Kiderült, hogy rém egyszerű, és azóta is nagyon szeretem.
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell, kb. 70 dkg
- 10 közepes szép csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt feketebors
- csipet só
4 személyre lesz elég.
Elkészítés:
Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát. Egyforma kis darabokra vágom a csirkemellet, ráteszem a hagymára, és hagyom, hogy a húsok kifehéredjenek. Időnként megkavarom. Közben felaprítom a gombákat. Amikor a csirkedarabok teljesen fehérek lesznek, a gombákat hozzájuk adom, alaposan megborsozom, sót is adok hozzá, a fokhagymát a fokhagymanyomóval rárakom, és így főzöm addig, amíg a gomba összemegy és levet ereszt. Amikor a hús is, a gomba is puha, ráöntöm a tejszínt és rottyanásig főzöm.
Ehhez az ételhez a főtt rizs passzol, azzal tálalom.