Kisebb egészségügyi probléma miatt változtatnom kellett a sütési szokásomon, ezért sütőzacskóban készítettem el az ételt, mert így nem kell zsiradékot hozzáadni, hanem a hús saját zsírjában sül meg. Igaz, a fotón szalonna is van a csirkén: a férjem nem rajong a csirkéért, ezért az övét egy csík szalonnával bolondítottam meg. Az is nagyon finom omlósra sült, minden vajpuha lett.
Hozzávalók :
- csirkecombok
- édesborgonya
- 1-2 ág rozmaring
- kakukkfű ízlés szerint
- csirkefűszersó vagy só és bors ízlés szerint
- combonként egy-egy csík sütnivaló szalonna (opcionális)
Elkészítés:
A húsokat alaposan megmossuk, esetleg a csirkebőrt lehúzzuk, majd befűszerezzük. Betesszük egy sütőzacskóba, rakunk mellé ízlés szerint kis kockákra vágott édesburgonyát , meghintjük kakukkfűvel, behelyezünk egy kisebb ág rozmaringot és ha akarjuk, a combra helyezzünk egy bevágott szalonnacsíkot. A zacskók végeit lezárjuk az útmutató szerint, és azokat egy tepsire helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és bő egy órán keresztül sütjük alul-felül funkción. Ha letelik a kb. 70 perc,, kiemeljük a tepsit a sütőből, a zacskók tartalmát - kivétel a rozmaringág - egy hőálló edénybe tesszük, és visszatesszük a sütőbe kicsit pirulni, én 220 fokon tartottam így még 10-15 percig.
Arra kell ügyelni, hogy a hő miatt a zacskó megemelkedik, ezért a sütő alsó rácsára tegyük a tepsit.