Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Fahéjas almával töltött tészta
Csak némi kézügyesség kell hozzá

Sokat gondolkodtam, hogy ezt a harapnivalót bemutassam-e, mert igazán nem szükséges hozzá semmiféle cukrásztudomány. Némi kézügyesség kell csupán az elkészítéséhez. Ráadásul sütéssel együtt 40 perc alatt megvan. Sütés után azonban kell várni egy kicsit, hogy az almatöltelék hűljön, másként megégetjük a szánkat. Nagyon finom, a gyerekek is szeretni fogják, belül puha alma, kívül roppanós tészta.

alma_sleveleste_szta4.jpg

Hozzávalók:

  • 270 gramm (kész) levelestészta
  • 2 alma
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • fél deci víz
  • ízlés szerint kristálycukor a szóráshoz
  • 1 tojás

Elkészítés:

Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk és egy lábosba tesszük. Öntünk alá fél deci vizet, ebben puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük, megszórjuk fahéjjal. Közben elővesszük a levelestésztát, és hosszában középre helyezzük az almadarabokat. Majd mindkét végén kivágjuk a tészta sarkait (alább képen) és az almák mentén kb. 2 cm-es csíkokat vágunk. Aztán ezeket a csíkokat ráhajtogatjuk az almákra, gyakorlatilag betakarjuk őket. Végül felverünk egy tojást, megkenjük a tészta tetejét, szórunk rá némi kristálycukrot, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alul-felül funkción sütjük kb. 30 percig.

Ha kész, hűlni hagyjuk, csak azután fogyasszuk.

Ilyen, mielőtt "becsomagoljuk":

alma_sleveleste_szta1.jpg

Ilyen, amikor kész:

alma_sleveleste_szta2.jpg

alma_slevelete_szta3.jpg

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (6) bab (1) babgulyás (1) bacon (1) banán (1) bodza (1) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) citrom (2) csíkos (1) csirke (5) csoki (5) csülök (1) darálthús (2) desszert (3) dió (3) ebéd (2) édesség (1) édességek (36) egyebek (13) egytálétel (2) élesztő (1) eper (2) ételallergia (1) fácán (1) fahéj (3) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (16) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (3) galette (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (3) guba (1) gulyás (1) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (7) kalács (3) karácsony (1) karfiol (1) keksz (2) kelt tészta (1) kenyér (1) kókusz (1) kolbász (1) krémleves (6) krumpli (3) lekvár (3) lencse (1) leveles tészta (4) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (14) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) mák (1) málna (2) mandula (2) marcipán (1) marhahús (1) mazsola (1) méz (2) mogyoróvaj (1) morzsa (2) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (5) őszi étel (1) palacsinta (2) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pite (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (1) rizs (1) sajt (2) sárgabarack (2) sertéshús (3) sonka (1) sörkorcsolya (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilva (2) szilveszter (1) szörp (1) tarhonya (1) tarja (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojás nélkül (1) tonhal (1) torta (2) túró (3) Újév (1) vacsora (1) vanília (2) zabkeksz (1) zöldbab (1) zöldség (1) zöldségek (2) zsemle (1) Címkefelhő