Sokat gondolkodtam, hogy ezt a harapnivalót bemutassam-e, mert igazán nem szükséges hozzá semmiféle cukrásztudomány. Némi kézügyesség kell csupán az elkészítéséhez. Ráadásul sütéssel együtt 40 perc alatt megvan. Sütés után azonban kell várni egy kicsit, hogy az almatöltelék hűljön, másként megégetjük a szánkat. Nagyon finom, a gyerekek is szeretni fogják, belül puha alma, kívül roppanós tészta.
Hozzávalók:
- 270 gramm (kész) levelestészta
- 2 alma
- ízlés szerint őrölt fahéj
- fél deci víz
- ízlés szerint kristálycukor a szóráshoz
- 1 tojás
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk és egy lábosba tesszük. Öntünk alá fél deci vizet, ebben puhára pároljuk. Ha kész, leszűrjük, megszórjuk fahéjjal. Közben elővesszük a levelestésztát, és hosszában középre helyezzük az almadarabokat. Majd mindkét végén kivágjuk a tészta sarkait (alább képen) és az almák mentén kb. 2 cm-es csíkokat vágunk. Aztán ezeket a csíkokat ráhajtogatjuk az almákra, gyakorlatilag betakarjuk őket. Végül felverünk egy tojást, megkenjük a tészta tetejét, szórunk rá némi kristálycukrot, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alul-felül funkción sütjük kb. 30 percig.
Ha kész, hűlni hagyjuk, csak azután fogyasszuk.
Ilyen, mielőtt "becsomagoljuk":
Ilyen, amikor kész: