Itt a grill- és bográcsszezon, a nagy sörözések ideje, mi sem esik jobban a folyékony kenyér mellé, mint egy klassz sörkorcsolya. Amit most mutatok, az végtelenül egyszerű és alig harminc perc alatt megvan. Annyira finom, hogy nem is söröztünk, amikor ettük, mégis rögtön elfogyott. Leveles tészta az alapja, amit sokszor a boltban veszek. Egy csomag úgy 270 gramm, ebből kilenc csavart jön ki. Ha többet szeretnénk, több tészta és bacon szükséges, mint ahogyan az alábbi receptben olvasható.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (kb. 270 gramm)
- 9 baconcsík
- 1 evőkanál mustár
- 5-8 dkg sajt
- 1 tojás
Elkészítés:
A tésztát kiterítjük, a hosszabb oldala párhuzamos legyen a konyhapult szélével. Megkenjük mustárral, sajtot reszelünk rá, majd ráhelyezzük a baconcsíkokat. A baconök rövid vége merőleges legyen a tészta hosszú oldalára, és a baconök közt fél centi hézagok legyenek. Majd egy nagy szeletelő késssel a baconök között elvágjuk a tésztát, azután az így kapott rakott csíkokat egyenként megcsavarjuk. Kivajazott tepsibe tesszük őket, majd így a hűtőbe 10 percre, hogy kissé keményedjenek. Így sütés közben nem vesztik el formájukat. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a csavartakat megkenjük egy felvert tojással, és a sütőbe toljuk őket. Kb. 20 perc alatt ropogósra sülnek. Ha kihűlt, ehetjük is őket.