A szüleim kertjében két szép cseresznyefa is van, kaptam tőlük bőven a termésből. így esett a választásom erre a pitére, amit egész gyorsan el lehet készíteni, de legalább olyan gyorsan el is fogy. Jó sok cseresznye kerül bele, lehet élvezni a gyümölcsöt benne.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 4 dl tej
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 30-40 dkg kimagozott cseresznye, ízlés szerint
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd lassan hozzákeverjük a tojásokból, olajból és tejből készült keveréket. A citromhéjat is belekeverjük. Egy sima, kissé folyós tésztát kell kevernünk. Egy 25x40 cm-es tepsit vagy más sütőedényt kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, aztán a kimagozott cseresznyéket elhelyezzük rajta. Picit le is nyomkodhatjuk őket a tésztában. Aztán betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és légkeverésen 40-45 percig sütjük, amíg szép aranybarna lesz a pite teteje. Ha kész, a tepsit kivesszük, pitét hagyjuk abban kihűlni, majd ehetjük is. Tálaláskor kevés porcukorral meghinthetjük.