Rendkívül egyszerű elkészíteni ezt a tortát, egyszerűen nagyszerű még akkor is, ha picit kell vele pepecselni. A receptjét egy olyan angol gasztroshowból lestem el, amelyben egy modellből lett szakácsnő főzött. Annyira guszta volt, hogy nem tudtam ellenállni a receptnek, és másnap meg is sütöttem. Azóta többször elkészítettem már, mindig kapós volt. Nemcsak finom, de sülés közben nagyon kellemes illatok lengik be a konyhát, van benne vanília, kakaó, és kettő egyvelege nagyon finom illatot eredményez.
Hozzávalók:
- 2,5 dl étolaj
- 4 tojás
- 250 gramm kristálycukor
- 1 dl tejszín
- 3 csepp vanília kivonat
- 25 gramm jó minőségű cukrozatlan kakaópor
- 250 gramm fehérliszt
- reszelt narancshéj (opcionális)
Elkészítés:
Az olajat, a tojásokat, a tejszínt, a cukrot, a vanília kivonatot alaposan összedolgozzuk, majd kettéöntjük egyenlő részre. Mindkét adagba teszünk 125-125 gramm lisztet, az egyikbe teszünk még 25 gramm kakaóport is. (Ebbe reszelhetünk narancshéjat is.) Mindkettőt alaposan elkeverjük, sima tésztát kell kapnunk. Ha kész, elővesszük a tortaformát, kibéleljük sütőpapírral, a tésztákat egy-egy habzsákba töltjük, majd a tortaforma közepére nyomunk egy kis adagot a kakaósból. Erre a tésztára ugyannyit nyomunk a kakaó nélküliből. Vagyis egymás tetejére adagoljuk a tésztákat, amíg elfogynak. Attól függően, hogy mennyire lejt a konyhapult, el fog csúszni picit a rakás, nem lesz szabályos, de hát mi van akkor... Attól még nagyon finom és tetszetős lesz a tortánk.
Ha elfogytak a habzsákokból a tészták, a tortaformát berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és alul-felül programom 35 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből, lecsatoljuk a tortáról a formát, hagyjuk hűlni, és ha langyos, akkor már tálalhatjuk.