Mi nem csinálunk nagy ügyet a Valentin-napból, én a férjem valamelyik kedvenc ételét készítem el, ő ad nekem virágot. Idén a mogyoróvajas kockával leptem meg. Ennek receptjét évekkel ezelőtt egy angol főzőműsorból vettem, amelyben egy modellből lett szakács főzött. Olyan lelkesedéssel készítette az ételeket, hogy nem lehetett ellenállni a recepteknek. Akkor még nem is kóstaltam a mogyoróvajat, mégis ellestem a receptet. A szakács elsősorban kirándulásokra ajánlotta ezt a sütit, mert tele van energiával, valójában azonban bármikor fogyasztható, igazán finom harapnivaló.
Hozzávalók:
- 250 gramm zabkeksz
- 120 gramm vaj/margarin
- 300 gramm mogyoróvaj
- 200 gramm barnacukor
- 100 gramm étcsoki
- 100 gramm tejcsoki
Elkészítés:
A kekszet beleöntjük egy tiszta koyharuhába, és klopfolóval morzsáira törjük. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a porrá zúzott kekszet, a cukrot és alaposan összeforgatjuk, végül belekeverjük a mogyoróvajat is. Majd egy kb. 2 cm magas falú szögletes tálba öntjük, egyenletesen eloszlatjuk benne. Hagyjuk hűlni, közben egy lábosban vizet melegítünk, rátesszünk egy keverőtálat, amelybe a csokikat aprítjuk és megolvasztjuk. Ezután a megolvadt csokit ráöntjük a mogyoróvajas tésztára, szépen elkenjük, hogy mindenhova jusson, és az egészet betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára. Ha megkeményedett, kivesszük a hűtőből, és forró vízbe mártott éles késsel kockákra szeleteljük. Ennyi az egész, tálalhatjuk is.