Most, hogy az augusztus dereka hűvösebb volt, és a reggelek nagyon kora ősziesek voltak mifelénk, kedvem szottyant erre a sütire, mert a szilva nekem valahogy az ősz közeledtét idézi. Amúgy is az ősz eleje a kedvenc évszakom, nem éget, de szépen süt a nap, szépek a fények, és kedvenc viseletemben, farmer-póló kombóban lehet lenni. Ez a süti meg amolyan átmeneti, nem igazán nyári, de még nem igazán őszi, ezért lett nyárvégi. Könnyű elkészíteni, és könnyű a tésztája is.
Hozzávalók:
- 175 gramm margarin
- 190 gramm cukor
- 3 tojás
- 170 ml tej
- 220 gramm liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 lapos teáskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- 6 szem érett, egészséges szilva
Elkészítés:
A margarint elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezekkel is alaposan elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a fahéjjal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd lassan adagolva adjuk hozzá a krémes keverékhez. Jó alaposan simára keverjük, és sűrű, de folyékony tésztát kapunk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aztán a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük, majd belekeverjük a tésztába. A szilvás tésztát mély téglalap alakú sütőedénybe öntjük, végül 50 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor borítjuk csak ki a sütőformából.