Nemrég új sütőm lett, és ez volt az első étel, amit készítettem benne. Annyira finom, omlós lett, mint azelőtt sose, hogy a férjemnek azóta ez a kedvence. Valóban remek, tartalmas egytálétel, én például csemegeuborkával szoktam enni, de savanyúság nélkül is szuper.
Hozzávalók:
- 7 nagy krumpli (közepesből vagy kisebből 8 darab)
- 6 tojás
- 1 szál kolbász
- só, bors ízlés szerint
- pár szelet trapista sajt
- kis doboz tejföl fele
- kevés vaj a jénai kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat feltesszük főni, közben a kolbászt felkarikázzuk, és teflonban megsütjük. Aztán a tojásokat leöblítjük, és hideg vizet engedünk rájuk, hogy kihűljenek. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, majd max. fél centi vastag karikákra vágjuk. Ezután kivajazzuk a jénait, és egy réteg burgonyát teszünk az aljára, aztán sózzuk, és nagyon enyhén borsozzuk. Ezekre az ízesített krumplikarikákra teszünk a kolbászokból, aztán két főtt tojást felszeletelünk, és a tojáskarikákat is egyenletesen rátesszük. Egy újabb burgonyréteg következik, só, bors, kolbász, tojás, majd még egy réteg, végül a maradék burgonyával befedjük. Rátesszük a jénai fedelét, és az egészet berakjuk a sütőbe, ahol 200 fokon, alul-felül sütési funkción 60-70 percig sütjük. Aztán kivesszük, levesszük a fedelet, és váltakozva sajtot és tejfölt teszünk a tetejére, ezután újra lefedjük, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kész, azonnal tálalhatjuk.