Mindjárt Szilveszter, így egy év végére való sütit mutatok. Tulajdonképpen attól szilveszteri, hogy malacokat formázunk a tésztából, amúgy szivecskeként, csillagocskaként ízletes teasütemény. Úgy tíz éve egy újságban találtam a receptet, és mert megtetszett, ki is téptem. Azóta hagyomány lett, hogy az év utolsó napján elkészítem ezt a sütit, aztán bepakolom egy dobozba, a dobozt a táskámba, és írány a lovi, a Szilveszteri ügető, ahol csak előkapom, és jókat falatozunk belőle a hidegben, miközben a lovaknak drukkolunk. A gyerekek imádják, és amolyan szerencsehozónak sem utolsó.
Hozzávalók:
- 15 dkg marcipánmassza
- 25 dkg margarin
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál tej
- mazsola
Elkészítés:
A lisztből, a cukorból, a tojássárgákból, a margarinból, a marcipánból és a tejből tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy nagyobb meg egy kisebb pogácsaszaggatóval korongokat formázunk belőle. A kisebből kétszer annyi kell, egy kicsi a malac orra lesz, a másik kicsit félbevágjuk, és fülekként helyezzük el a nagy korongokon. Mazsolákat rakunk szemeknek, az orrokba pedig késsel két kis lyukat formázunk.
A sütiket ezután tejjel megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.