Ez az ital olyan, mint a CD-n a bónusz track: a sok főzés után egy kis lazítás. A forró csokik közül ez a kedvencem, szívet-lelket melenget, jólesik korcsolyázás, szánkózás, netán hólapátolás után. További bónusz, hogy könnyű elkészíteni, hamar megvan, valamint az, hogy csodás illata és íze van.
Hozzávalók:
- fél liter tej
- 2 teáskanál szárított levendulavirág
- 55 gramm étcsoki
- cukor ízlés szerint
2 személyre lesz elég.
Elkészítés:
A tejet egy lábosba öntjük, mérsékelt tűzön elkezdjük forralni, közben hozzáaadjuk a levendulavirágokat. Ha felforrt, fedőt teszünk rá, és legalább 5 percig pihentetjük. Ezután előveszünk egy másik lábost, átszűrjük bele a tejet, beleaprítjuk az étcsokit, és addig főzzük, amíg az étcsoki teljesen elolvad és sötétre színezi az italt. Közben ízlés szerint cukrozzuk.