Körülbelül két éve kezdtem bulgurt enni, amikor fogyókúrába kezdtem. Elsősorban köret lett belőle, később rájöttem, hogy máshogy is fogyasztható. Ez a bulgursaláta nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyban segíti a diétát. Egy gond van vele, nem mondható olcsónak. Azért olykor belefér, ha valami friss salátára vágyunk.
Hozzávalók:
- 25 dkg bulgur
- 3 kaliforniai paprika, piros és sárga
- 1 kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- kevés friss petrezselyem
- kevés só, bors
- fél citrom leve
- 1 evőkanál extraszűz olivaolaj
Elkészítés:
A bulgurral kezdjük. A bulgurt beleöntjük egy főzőedénybe, kétszer annyi vízzel felöntjük, pici sót teszünk bele, és forrásig főzzük lassú lángon. Forrástól számítva kb. 5-10 percig főzzük még, majd fedőt teszünk rá, és 15-20 percig hagyjuk így. Ezután salátás tálba öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Aztán apró, olyan körömnyi darabokra vágjuk a paprikákat, az uborkát és a lilahagymát, hozzáadjuk őket a bulgurhoz, aztán az ugyancsak apróra vágott petrezselymet is, sózzuk, borsozzuk, majd rácsorgatjuk a citromlevet és az olivaolajat, végül mindezt alaposan összekeverjük. Betesszük a hűtőbe, hagyjuk hűlni, majd szervízorhatjuk is.