Egy nagy családi összejövetelen ettem először ilyen tésztasalátát, a sógorom nővére hozta. Abban nem virsli, hanem füstölt hús volt, úgy is nagyon finom volt. Mivel én szilveszterre készítettem, virslit tettem bele füstölt hús helyett. Mit ne mondjak, nagyon ízletes lett. Ebből a receptből 5-6 adag is kijön. Laktató és eteti magát. Én speciel pirítóssal szeretem, de húsételek mellé köretnek is fogyasztható. Akkor több főnek is jut.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg tészta (fusilli a legjobb)
- fél konzerv csemege kukorica
- max. 1 fej lilahagyma
- 2-3 virsli
- 5-8 dkg trappista sajt (lehet füstölt is)
Az öntethez:
- kb. 250 gramm majonéz
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- kevés őrölt feketebors
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, megvárjuk, amíg kihűl. A virslit is megfőzzük, majd kis karikákra vágjuk, így hamarabb kihűl. A lilahagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba, hozzatesszük a kukoricát, majd a tésztát és a virslit is, végül a kb. kukoricaszem nagyságúra aprított sajtot is. Aztán elkészítjük az öntetet, vagyis a hozzávalókat elkeverjük egymással, majd a "száraz" hozzávalókra öntjük, és alaposan összekeverjük őket. A legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk a hűtőben, de ha sietni kell, elég, ha 1-2 órát van a hidegen.