Nálunk még mindig terem a sárgabarack, de arra nem igazán jók, hogy lekvárt készítsek belőlük, süteménybe azonban kiválók. Mostanában a közösségi média gasztro felületei telis-tele vannak barackos ételekkel, és volt egy, ami megtetszett. Elkértem a receptet, kipróbáltam, és nagyon megérte. Már azért is, mert a férjem csak úgy eszik barackot, ha süteményben van, s így tudom egy kis természetes vitaminhoz juttatni. Neki is, nekem is ízlett ez a süti, máskor is el fogom készíteni. Ráadásul nemcsak finom, hanem gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3,5 evőkanál liszt
- 50 gramm kristálycukor
- 1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fél csomag sütőpor
- tetejére barack
- tálaláshoz egy kis porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy kis cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot elkeverjük a tojások sárgáival. Hozzáadjuk a sütőport, azzal is elkeverjük, majd széles mozdulatokkal belekeverjük a fehérjékből vert habot. Ezután adagoljuk hozzá a lisztet, majd a kakaóport. A tésztát hőálló edénybe borítjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A barackkat megmossuk, kimagozzuk, tetszés szerinti szeletekre vágjuk, végül ezeket a szeleteket ráhelyezzük a tésztára. Betesszük a sütőbe, és 25-30 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük egy kis porcukorral.