Ritka gyorsan elkészíthető ez a finomság, csak összekeverjük a hozzávalókat, és 10 perc alatt megsül. Úgyhogy ha hirtelen kell valami sütemény, ez biztosan kisegít, feltéve, ha van otthon mindenféle hozzávaló. Áfonyával tarkítom, de ha nincs otthon gyümölcs, úgy is rendkívül finom. Szép sűrű a tésztája, nemigen morzsálódik, egy kellemes vasárnapi ebéd utolsó fogásaként is vígan megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 8 evőkanál finomliszt
- 8 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál cukor nélküli, jó minőségű kakaópor
- fél kávéskanál sütőpor
- 6 evőkanál tej
- 6 evőkanál étolaj
- 2 darab tojás
- fél doboz áfonya
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Aztán először a száraz hozzávalókat keverjük össze, a lisztet, kakaóport, cukrot és a sütőport, majd egymás után adjuk hozzá a tojásokat, a tejet és az étolajat. Addig keverjük, amíg szép egyenletes sima masszát kapunk, végül a tésztát beleöntjük egy hőálló edénybe, megszórjuk az áfonyával, majd kb. 10 percre betesszük a sütőbe. Tálalás előtt porcukorral meghintjük a brownie tetejét.