Eperszezonban mi mást is süthetne az ember, ha nem epres sütit. Például muffint, amelyet egy kis fehércsoki bolondít meg. Azon túl, hogy nagyon finom, nagyon hamar is megvan. Nálunk még langyosan elfogy, fejenként 3-4 gyorsan lecsúszik. Desszertnek és vacsorára is remek.
Hozzávalók:
- egy marék eper
- maximum 10 dkg fehércsoki
- 17 dkg liszt
- 16,5 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg sótlan vaj
- a tetejére díszítésnek kevés eper
Elkészítés:
A marék epret alaposan megmossuk, felaprítjuk. A vajat felolvasztjuk, majd beletesszük a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük. Ha már hűlt, hozzáadjuk a tojásokat, és ha szépen elkevertük őket a masszában, a lisztet, a sütőport is hozzákeverjük. Végül a felaprított epret adjuk hozzá, valamint a szintén apróra vágott csokit. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffinformát kibéleljük kapszlikkal, és beléjük adagoljuk a tésztát. Elég a kapszlikat háromnegyedig önteni. Fog maradni, azt majd kisütjük azután, hogy az első adag elkészült. 15-17 percig sütjük. Félbevágott eperrel díszítjük.