Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Utolsó kommentek:

Modern háziasszony 2019.06.10. 15:57:29

@Before: Én még sose hallottam a mikrós piskótáról, ez a recept elég régen megvan nekem, és mindig sütőben sütöm meg ezt a sütit. Amúgy mindig ennyi kakaóval készítem, és nekünk nem tűnik soknak, nem kesernyés vagy ilyesmi, szép sűrű a tészta, igazán jó beleharapni.

Bejegyzés: 10 perces áfonyás brownie

Modern háziasszony 2019.06.10. 15:53:45

@kéki béla: De rendkívül egészséges gyümölcs.

Bejegyzés: 10 perces áfonyás brownie

Before · http://azbeszt.blog.hu 2019.06.10. 12:28:50

@kéki béla: piacon most 1800 volt kilója, nem olcsó, de azért már nem annyira gáz.
A recept amúgy majdnem egy az egyben a mikrós "piskóta" receptje, és bár látatlanban nem szoktam megítélni, iszonyú soknak tűnik benne a négy evőkanál kakaópor.

Bejegyzés: 10 perces áfonyás brownie

kéki béla 2019.06.10. 12:11:27

Csak kell valaki, aki még meg tudja fizetni az áfonyát. Szinte szó szerint aranyárban van.

Bejegyzés: 10 perces áfonyás brownie

Modern háziasszony 2019.05.14. 18:11:40

@Wulfie: Szia! Én sima süteménylisztből vagy búzalisztből szoktam. De az fontos, hogy ne melegen vedd ki a muffinokat a tepsiből. Először így csináltam, és mivel meleg volt a belsejük, meg a bennük lévő eper, nehezen jöttek ki és szétesegettek. Mifelénk nincs Penny, csak drágább üzletek, de mi mindig lajosmizsei epret veszünk.

Bejegyzés: Epres-csokis muffin

Wulfie 2019.05.14. 14:08:27

Szia, megpróbáltam gluténmentes lisztkeverékből, de sajnos első próbálkozásra nem lett túl szép, de legalább finom.. cukrot sem tettem bele, Xilitet raktam bele. Az epret pedig akciósan vásároltam. Mindig nézem előre, hogy mikor és hol lesz leárazva www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-09-05-2019/ aztán oda megyek, ha van a közelben

Bejegyzés: Epres-csokis muffin

Attilajukkaja 2019.02.10. 11:36:26

@Modern háziasszony:
Nagymamám mondta így. Ő Pest megyéből (nem Pestről!) származik, és zsírban sütötte. De állítólag a palócoknál is így hívják. Hivatalos neve: szalagos fánk. Ezért mi már csak fánknak mondtuk.

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.10. 06:12:59

@Attilajukkaja: Dél-Borsodban pampucka. Merre pampuska? :-)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Attilajukkaja 2019.02.09. 11:08:06

@Modern háziasszony:
Igen, pampuskának. Azt hittem, csak elírtad. :o))))

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.09. 06:09:18

@Attilajukkaja: Ti pampuskának hívjátok? Mi pampuckának :-) Elhiszem, hogy nagy sikere volt, mert tényleg finom :-)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Attilajukkaja 2019.02.08. 13:50:28

@Modern háziasszony:
Ha szoktál májat vásárolni, akkor nem lehet gond egyszer kipróbálni a májas töltött csirkét sem. :o)
A pampuskát nagyon szeretem. Egyszer 31 főre készítettem külföldön, amikor az ottani magyaroknak csináltunk egy bulit. Mondanom sem kell, hogy az egész estét a konyhában töltöttem, ... de megérte. Olyan jók voltak a visszajelzések. :o)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.08. 13:44:20

Nem is egy darab májat szoktam venni, tyúkhúslevesben szoktam főzni :-) Hát igen, régen másképp főztek, főleg a falusi nagymamák, én már városi vagyok, nem tartok csirkéket. Le se merném vágni őket, pedig gyerekként sokszor láttam nagymamámtól... Egyébként több olyan családi receptem van, amelyik öröklődött a nagymamáimtól. A pampucka is ilyen például, mifelénk így hívják a fánkot.

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Attilajukkaja 2019.02.08. 12:10:54

@Modern háziasszony:
Egy darab csirke májat nem vesz az ember. :o)
Ez azokra az időkre volt érvényes, amikor a háziasszonyok még egy egész csirkével indítottak, amelyiknek ott volt a mája is. Ezért váltottam én is csirkemáj konzervre. Meg lehet érte kövezni, de valójában csak egy kevés májra van szükség.
Az is szokás volt, hogy jó sok tölteléket készített a nagymamám, és a húsból kimaradó részt a csirke köré halmozta kis kupacokban. Ez a csirkéből kisült zsiradékban és fűszereiben sült aranybarnára. Mindenki imádta.
Istenem, azok a régi szép idők! :o))))
A modern háziasszonyoknak is van mit tanulniuk a nagymamájuktól.

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.08. 06:56:51

Biztos, hogy plusz ízt ad hozzá a máj. Ha nem felejtek el májat venni, kipróbálom a nagymamád recepjét is. Köszönöm :-)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Attilajukkaja 2019.02.07. 12:28:37

@Modern háziasszony:
Nagymamám mindig így csinálta. Igaz, ő nem volt egy modern háziasszony. A töltelékbe ugyanazokat tette, mint te, csak még belekaparta a csirke máját is. Én néha nem voltam rest , és egy májkonzervet kevertem bele.
Nem tudom, valójában mennyi plusz ízt ad hozzá, ... csak nekem így tökéletes a töltött csirke. :o)
Ha nincs gondod a májjal, egyszer próbáld ki!

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.07. 11:36:51

Nem hallottam még a májas töltelékről :-)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Attilajukkaja 2019.02.06. 17:13:34

Már csak a máj hiányzik a töltelékből. :o)

Bejegyzés: Töltött csirkecomb

Modern háziasszony 2019.02.05. 06:04:18

Szia takacsveca93! Hát, én nem tudom, máshol milyen hússal készítik, maradékkal-e vagy sem, én mindig friss húst használok. Valóban nem drága étel, de nagyon finom. :-) Én is gyakran vásárolok ott, ahol Te :-)

Bejegyzés: Brassói, az igazi

takacsveca93 2019.02.03. 18:57:31

Azt hallottam a brassóit mindig maradék hússal csinálják, ezért nem szoktam rendelni sehol, pedig szeretem amúgy. Könnyű elkészíteni, a recepted alapján pedig nem is drága étel. www.ujsagomat.hu/tesco/ Itt nézek hozzávaló akciókat mindig :)

Bejegyzés: Brassói, az igazi

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (3) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) citrom (1) csirke (5) csoki (4) csülök (1) darálthús (1) desszert (3) dió (3) ebéd (2) édesség (1) édességek (26) egyebek (8) egytálétel (2) eper (1) ételallergia (1) fahéj (3) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (13) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (2) galette (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (2) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (6) kalács (3) karácsony (1) keksz (2) kelt tészta (1) kolbász (1) krémleves (5) krumpli (2) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (9) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) málna (1) mandula (1) marcipán (1) mazsola (1) méz (2) morzsa (2) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (4) őszi étel (1) palacsinta (1) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (1) sajt (2) sárgabarack (2) sertéshús (2) sonka (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilva (2) szilveszter (1) tarhonya (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (2) tojás (1) tonhal (1) túró (2) Újév (1) vacsora (1) vanília (1) zöldség (1) zöldségek (1) Címkefelhő