A szilvakrémleves elkészítése nem igazán bonyolult, nagyjából 30 perc alatt megvan. És akár melegében is ehetjük, hiszen nemcsak hidegen, hűtőből kivéve ízletes, hanem melegen is nagyon finom. Így aztán egy hűvös őszi napon is nagyon jól tud esni.
Hozzávalók:
- 1 kg szilva + pár darab feltétnek
- 7-8 dl víz
- fahéj ízlés szerint
- 4 evőkanál (nád)cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- feltétnek szeletelt mandula, reszelt csoki, kekszdarabkák, szilva stb.
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy lábasba tesszük. Ráöntjük a vizet, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, és addig főzzük, míg a szilvák megpuhulnak. Ekkor botmixszerrel simára turmixoljuk. A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd beleöntjük a szilvás lébe, és lassú lángon folyamatos keverés közben megvárjuk, míg némileg besűrűsödik a leves. Ha sűrűbb lett, felforrt, lezárjuk alatta a gázt. Ha hidegen szeretnénk enni, megvárjuk, amíg kihűl, majd betesszük a hűtőbe. Aztán feltétnek sok mindent használhatunk, én szilvadarabkákat és szeletelt mandulákat tettem rá. De leveles tésztából készült édes harapnivalóval is ehetjük.