Meleg, forró nyár eleji napokra javaslom ezt a finom hideg, főzés nélkül készülő eperkrémlevest. És még vagyonokat se kell fizetni érte, 400-450 gramm eper elég hozzá, négy adag így is megvan belőle. A feltét lehet bármi, ami kedvünkre való: tejszínhab, vaníliás fagyi, mentalevél, reszelt csoki, kekszdarabkák stb. Különösebb konyhai tudomány nélkül készül: a hozzávalókat betesszük a turmixgépbe, összeturmixoljuk és már készen is van ez a csudajó leves.
Hozzávalók:
- 400-450 gramm eper
- 2 dl tejszín
- 2-4 dl tej (attól függően, mennyire sűrűn szeretjük az állagát)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kristálycukor
- fél lime/citrom leve (elhagyható)
Elkészítés:
A hozzávalókat betesszük a turmixgépbe, összeturmixoljuk, majd a levest betesszük egy órára a hűtőszekrénybe, azután tálaljuk.
Feltétnek, díszítésnek válasszunk tejszínhabot, mentalevelet, vagy kekszdarabkákat, vaníliafagyit, esetleg reszelhetünk rá csokit is. Nálunk a félbevágott eprek sem hiányoznak róla.