Végtelenül egyszerű elkészíteni ezt a selymes, lágy csokis desszertet, gondolkodtam is, hogy bemutassam-e, de mivel mindjárt Húsvét, arra jutottam, hogy jól jöhet azoknak, akik nem nagy konyhatündérek, de szeretnének valami finom édességet tenni az ünnepi asztalra. Nagyon jól tud esni egy szimpla vasárnapi ebéd utolsó fogásaként is, de ha csak valami nyalánkságra vágyunk, akkor is.
Hozzávalók:
- 150-160 gramm étcsoki
- 400 ml édesített cukrászhab
- 2 tasak habfixáló
- tetejére tejszínhab
Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk, közben habbá verjük a cukrászhabot a habfixálóval. Amikor a csoki megolvadt, összedolgozzuk a habbal, például a gépi habverővel, majd tiszta talpas poharakba adagoljuk. Ez a mennyiség 4-5 pohárba elég. Aztán betesszük a hűtőbe minimum 30 percre, majd tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, és egy kis reszelt csokival megszórjuk. De kedvünk szerint szórhatunk rá apróra vágott diót, mandulát vagy akár pár szem málnát, félbevágott epret is.