Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Mogyoróvajas kocka
Finom harapnivaló

Mi nem csinálunk nagy ügyet a Valentin-napból, én a férjem valamelyik kedvenc ételét készítem el, ő ad nekem virágot. Idén a mogyoróvajas kockával leptem meg. Ennek receptjét évekkel ezelőtt egy angol főzőműsorból vettem, amelyben egy modellből lett szakács főzött. Olyan lelkesedéssel készítette az ételeket, hogy nem lehetett ellenállni a recepteknek. Akkor még nem is kóstaltam a mogyoróvajat, mégis ellestem a receptet. A szakács elsősorban kirándulásokra ajánlotta ezt a sütit, mert tele van energiával, valójában azonban bármikor fogyasztható, igazán finom harapnivaló.

mvk2.jpg

Hozzávalók:

  • 250 gramm zabkeksz
  • 120 gramm vaj/margarin
  • 300 gramm mogyoróvaj
  • 200 gramm barnacukor
  • 100 gramm étcsoki
  • 100 gramm tejcsoki

Elkészítés:

A kekszet beleöntjük egy tiszta koyharuhába, és klopfolóval morzsáira törjük. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, beletesszük a porrá zúzott kekszet, a cukrot és alaposan összeforgatjuk, végül belekeverjük a mogyoróvajat is. Majd egy kb. 2 cm magas falú szögletes tálba öntjük, egyenletesen eloszlatjuk benne. Hagyjuk hűlni, közben egy lábosban vizet melegítünk, rátesszünk egy keverőtálat, amelybe a csokikat aprítjuk és megolvasztjuk. Ezután a megolvadt csokit ráöntjük a mogyoróvajas tésztára, szépen elkenjük, hogy mindenhova jusson, és az egészet betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1-2 órára. Ha megkeményedett, kivesszük a hűtőből, és forró vízbe mártott éles késsel kockákra szeleteljük. Ennyi az egész, tálalhatjuk is.

mvk1.jpg

mvk3.jpg

 

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (5) bab (1) babgulyás (1) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) citrom (1) csíkos (1) csirke (5) csoki (4) csülök (1) darálthús (2) desszert (3) dió (3) ebéd (2) édesség (1) édességek (32) egyebek (8) egytálétel (2) eper (1) ételallergia (1) fácán (1) fahéj (3) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (15) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (2) galette (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (2) gulyás (1) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (7) kalács (3) karácsony (1) karfiol (1) keksz (2) kelt tészta (1) kókusz (1) kolbász (1) krémleves (5) krumpli (3) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (12) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) málna (1) mandula (2) marcipán (1) marhahús (1) mazsola (1) méz (2) mogyoróvaj (1) morzsa (2) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (5) őszi étel (1) palacsinta (2) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (1) rizs (1) sajt (2) sárgabarack (2) sertéshús (3) sonka (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilva (2) szilveszter (1) tarhonya (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (3) tojás (1) tojásmentes (1) tojás nélkül (1) tonhal (1) torta (1) túró (3) Újév (1) vacsora (1) vanília (2) zabkeksz (1) zöldség (1) zöldségek (2) Címkefelhő