Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Szilvás loaf
Klassz kis nyárvégi sütemény

Most, hogy az augusztus dereka hűvösebb volt, és a reggelek nagyon kora ősziesek voltak mifelénk, kedvem szottyant erre a sütire, mert a szilva nekem valahogy az ősz közeledtét idézi. Amúgy is az ősz eleje a kedvenc évszakom, nem éget, de szépen süt a nap, szépek a fények, és kedvenc viseletemben, farmer-póló kombóban lehet lenni. Ez a süti meg amolyan átmeneti, nem igazán nyári, de még nem igazán őszi, ezért lett nyárvégi. Könnyű elkészíteni, és könnyű a tésztája is.

szilva_sloaf1.jpg

Hozzávalók:

  • 175 gramm margarin
  • 190 gramm cukor
  • 3 tojás
  • 170 ml tej
  • 220 gramm liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 lapos teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 szem érett, egészséges szilva

Elkészítés:

A margarint elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejet, ezekkel is alaposan elkeverjük. A lisztet elvegyítjük a fahéjjal, a vaníliás cukorral és a sütőporral, majd lassan adagolva adjuk hozzá a krémes keverékhez. Jó alaposan simára keverjük, és sűrű, de folyékony tésztát kapunk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, aztán a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyedeljük, majd belekeverjük a tésztába. A szilvás tésztát mély téglalap alakú sütőedénybe öntjük, végül 50 percig sütjük. Majd kivesszük a sütőből, és megvárjuk, amíg kihűl. Ekkor borítjuk csak ki a sütőformából.

szilva_sloaf2.jpg

szilva_sloaf3.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr3415014722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (3) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) citrom (1) csirke (5) csoki (4) csülök (1) darálthús (1) desszert (3) dió (3) ebéd (2) édesség (1) édességek (26) egyebek (8) egytálétel (2) eper (1) ételallergia (1) fahéj (3) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (13) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (2) galette (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (2) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (6) kalács (3) karácsony (1) keksz (2) kelt tészta (1) kolbász (1) krémleves (5) krumpli (2) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (9) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) málna (1) mandula (1) marcipán (1) mazsola (1) méz (2) morzsa (2) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (4) őszi étel (1) palacsinta (1) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (1) sajt (2) sárgabarack (2) sertéshús (2) sonka (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilva (2) szilveszter (1) tarhonya (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (2) tojás (1) tonhal (1) túró (2) Újév (1) vacsora (1) vanília (1) zöldség (1) zöldségek (1) Címkefelhő