Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Császármorzsa sütőben
Bármilyen lekvárral finom

Nálunk az van, hogy én igen, a férjem nem szereti a grízes tésztát. Mivel jellemzően nem tudok egyszerre többféle ételt készíteni, ki kellett valamit találni, ami tésztaszerű, lekvárral is jó és mindannyiunknak ízlik. Így került a családi étlapra a császármorzsa, amit - sokakkal ellentétben - nem serpenyőben sütök meg, hanem sütőben. Így egyenletesen átsül, és sehol nem sül túl. Nagyon finom, és szerencsére sokféle lekvárral ízesíthető. Mi most eperlekvárral ettük.

csa_sza_rmorzsa1.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál rumaroma
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • csipet só
  • kevés vaj
  • tálaláshoz mazsola, porcukor, lekvár

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliáscukrot, a rumaromát, a sót elkeverjük, a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat elkeverjük a tésztával, amelyhez fokozatosan adjuk a tejet, míg végül egy sima, a palacsintatésztához hasonló tésztát kapunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, aztán szépen beleforgatjuk a tésztába. Kivajazunk egy sütőedényt, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, szép aranybarnára. Aztán kivesszük a sütőből, villával szó szerint darabokra cincáljuk, adunk hozzá ízlés szerint mazsolát. Porcukrozva, lekvárral tálaljuk.

csa_sza_rmorzsa3.jpg

csa_sza_rmorzsa2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr6014905580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (3) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) chili (1) csirke (5) csoki (4) csülök (1) darálthús (1) desszert (3) dió (2) ebéd (2) édesség (1) édességek (20) egyebek (7) egytálétel (1) eper (1) ételallergia (1) fahéj (2) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (12) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füstölt hús (1) gazdag (1) gesztenye (1) gomba (2) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (1) kacsa (1) kakaó (4) kalács (2) karácsony (1) keksz (2) kelt tészta (1) kolbász (1) krémleves (5) krumpli (2) lekvár (2) lencse (1) leveles tészta (2) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (9) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) málna (1) marcipán (1) méz (2) morzsa (1) muffin (2) narancs (1) nasi (1) nokedli (1) november (2) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (4) őszi étel (1) palacsinta (1) pampucka (1) péksütemény (1) pogácsa (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) sajt (2) sertéshús (2) sonka (1) spagetti (2) spárga (1) sütemény (1) sütés (1) süti (5) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) szegfűszeg (1) szilveszter (1) tarhonya (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (5) tejföl (1) tejszín (1) tél (2) tészta (2) tojás (1) tonhal (1) túró (2) Újév (1) vacsora (1) vanília (1) zöldség (1) zöldségek (1) Címkefelhő