Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Rakott krumpli
Szuper egytálétel

Nemrég új sütőm lett, és ez volt az első étel, amit készítettem benne. Annyira finom, omlós lett, mint azelőtt sose, hogy a férjemnek azóta ez a kedvence. Valóban remek, tartalmas egytálétel, én például csemegeuborkával szoktam enni, de savanyúság nélkül is szuper. 

rakottkrumpli2.jpg

Hozzávalók:

  • 7 nagy krumpli (közepesből vagy kisebből 8 darab)
  • 6 tojás
  • 1 szál kolbász
  • só, bors ízlés szerint
  • pár szelet trapista sajt
  • kis doboz tejföl fele
  • kevés vaj a jénai kikenéséhez

Elkészítés:

A tojásokat feltesszük főni, közben a kolbászt felkarikázzuk, és teflonban megsütjük. Aztán a tojásokat leöblítjük, és hideg vizet engedünk rájuk, hogy kihűljenek. A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, majd max. fél centi vastag karikákra vágjuk. Ezután kivajazzuk a jénait, és egy réteg burgonyát teszünk az aljára, aztán sózzuk, és nagyon enyhén borsozzuk. Ezekre az ízesített krumplikarikákra teszünk a kolbászokból, aztán két főtt tojást felszeletelünk, és a tojáskarikákat is egyenletesen rátesszük. Egy újabb burgonyréteg következik, só, bors, kolbász, tojás, majd még egy réteg, végül a maradék burgonyával befedjük. Rátesszük a jénai fedelét, és az egészet berakjuk a sütőbe, ahol 200 fokon, alul-felül sütési funkción 60-70 percig sütjük. Aztán kivesszük, levesszük a fedelet, és váltakozva sajtot és tejfölt teszünk a tetejére, ezután újra lefedjük, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Ha kész, azonnal tálalhatjuk.

rakottkrumpli4.jpg

rakottkrumpli1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr1814652703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.