Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Töltött csirkecomb
Gombával az igazi

A férjemnek Anyukám töltött csirkecombja volt az első, és annyira ízlett neki, hogy már-már űzött azért, hogy szerezzem meg a recepjét, és készítsem el időnként én is. Úgyhogy most ismét egy családi recept következik, amely alapján és roppant finom és egész kiadós kis vasárnapi ebéd készülhet. Mi gombát is teszünk a töltelékbe, igazi ízorgia az eredmény.

to_lto_tt_csirkecomb1.jpg

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb

A töltelékhez:

  • egy nagy vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 4 zsemle
  • 4 tojás
  • egy kis csokor petrezselyem
  • egy kis tej
  • kevés étolaj
  • 1,5 dl víz
  • só, őrölt feketebors, színes paprika ízlés szerint

Elkészítés:

A hagymát felapírtjuk, és serpenyőben forró olajdban megdinszteljük. Közben a gombát alaposan megmossuk, felaprítjuk, majd a hagymához tesszük, összekeverjük, és együtt dinszteljük tovább. Ha már a gomba levet eresztett, összeesett, sőt a leve nagy része is elfőtt, sózzuk, borsozzuk, színes paprikát is teszünk bele, közepes lángon főzzük. Közben a petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, és a gombás főzethez keverjük. Aztán elzárjuk a gázt, és hagyjuk kihűlni.

A combokat alaposan megmossuk, hagyjuk lecsepegni.

Elkészítjük a töltelék többi részét: a zsemléket kis darabokra tépkedjük, és ráöntünk annyi tejet, amennyit felszív. Jól puhuljon meg a zsemle. Felverjük a tojásokat, sózhatjuk, majd ráöntjük a kihűlt hagymás-petrezselymes-gombás főzethez, végül a zsemléket is hozzáaadjuk, és egy fakanállal úgy összekavarjuk az egészet, hogy minden összetevő egyenletesen oszoljon el benne. 

Elővesszük a csirkecombokat, és a bőr alá evőkanállal bejuttatjuk a tölteléket. Igyekezzünk minél mélyebbre tölteni. A töltött combokat sütőedénybe helyezzük, kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és 220 fokon, alul-felül funkción sütjük 50-60 percig. Ezután levesszük az alufóliát, feljebb állítjuk a hőfokot, és 15-20 percig sütjük még a csirkecombokat, hogy a bőrük jó piros és ropogós legyen.

Végezetül kevés körettel tálaljuk.

to_lto_tt_csirkecomb2.jpg

to_lto_tt_csirkecomb3.jpg

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.

Címkék

advent (1) áfonya (2) alma (6) bab (2) babgulyás (1) bacon (1) banán (1) bejgli (1) bodza (1) bolognai (1) bors (1) borsó (1) brassói (1) briós (1) brownie (1) burgonya (2) cézár saláta (1) chili (2) citrom (2) cseresznye (1) csíkos (1) csirke (6) csoki (6) csülök (1) cukkini (1) darálthús (2) darált hús (1) desszert (3) diétás (2) dió (5) ebéd (2) édesség (1) édességek (48) egyebek (19) egytálétel (2) élesztő (1) eper (4) ételallergia (1) fácán (1) fahéj (4) falatka (1) fánk (1) fasírt (1) fehércsoki (1) feltét (1) főételek (27) fokhagyma (1) fokhagymakrémleves (1) forró csoki (1) füge (1) füstölt hús (3) galette (1) gazdag (1) gesztenye (3) gomba (3) guba (1) gulyás (1) gyöngyöző (1) gyors (1) gyümölcs (2) gyümölcsleves (1) hal (1) halászlé (1) hús (2) húsleves (1) húsvét (9) kacsa (2) kacsacomb (1) kakaó (8) kalács (3) káposzta (1) karácsony (13) karaj (1) karfiol (1) keksz (2) kelt tészta (1) kenyér (2) kókusz (1) kolbász (1) krémleves (8) krumpli (3) kuglóf (1) kukorica (1) langalló (1) lángos (1) lasagne (1) lekvár (3) lencse (1) leveles tészta (5) levendula (3) levendulaolaj (1) leves (4) levesek (19) leveszöldség (1) libacomb (1) lilakáposzta (1) mag (1) majonéz (1) majoránna (1) mák (1) málna (2) mandula (2) marcipán (1) marhahús (2) mazsola (1) méz (3) mogyoróvaj (1) morzsa (2) muffin (2) mustár (1) narancs (2) nasi (1) nokedli (1) november (2) Nutella (1) nyár (1) október (1) olasz (1) olcsó (1) ősz (6) őszi étel (1) palacsinta (2) pampucka (1) péksütemény (1) piskóta (1) pite (3) pizza (1) pogácsa (2) pohárdesszert (1) póréhagyma (1) pulyka (1) ragu (1) raguleves (1) recept (2) reggeli (2) rizs (1) sajt (2) saláták (3) sárgabarack (2) sertéshús (5) sonka (2) sörkorcsolya (1) spagetti (3) spárga (1) sütemény (2) sütés (1) süti (6) sütőtök (1) sütőtökkrémleves (1) sütőzacskó (1) szegfűszeg (1) szilva (4) szilveszter (9) szörp (1) szűzérme (2) tarhonya (1) tarja (1) tavasz (2) teasütemény (1) tej- és tojásmentes (6) tejföl (1) tejszín (1) tél (3) tepertő (1) tészta (4) tojás (2) tojásmentes (1) tojás nélkül (1) töltött káposzta (1) tonhal (1) torta (2) tortilla (1) túró (3) Újév (1) vacsora (1) vanília (2) virsli (1) zabkeksz (1) zabpehely (1) zöldbab (1) zöldség (1) zöldségek (2) zsemle (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása