Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Házi sajtos perec
Úgy isten igazából eteti magát

A szüleimnél voltunk a napokban, és Anyukám sajtos pereccel kedveskedett nekünk. Én is szoktam sütni, de az otthoni valahogy jobban esik. Gyerekkoromban gyakran ettük, ezért is szeretem nagyon - egy kis nosztalgia számomra. A férjemnek újdonság volt, amikor először készítettem neki, és most Anyukám perecének evését alig bírta abbahagyni :-). Tényleg nagyon finom, tényleg eteti magát, ha vendégeket várunk, biztos fogás. Meg amúgy is. A lényeg, hogy megéri a sok fáradozást.

perec3.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1 dkg só
  • 12 dkg reszelt sajt / trappista vagy ementáli /
  • 25 dkg margarin
  • kb. 2 dl tejföl
  • reszelt sajt a szóráshoz, kb. 10-13 dkg
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés:

Összegyúrjuk a tésztához valókat, jó kemény tésztát kapunk. Majd 4 órán át a hűtőben pihentetjük. Azután enyhén lisztezett deszkán fél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, perec alakú szaggatóval kiszaggatjuk, végül a pereceket megkenjük tojással, és meghintjük egy kis reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük addig, amíg pirosodni kezd. Érdemes egyet kivenni és megnézni az alját is, ha az pirosas, kész a perecünk.

perec2.jpg

perec1.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr3414334079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.