Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Fahéjas csigácskák gyorsan leveles tésztából
Tökéletes kávéhoz, teához

Egyszer eljött az ideje annak, hogy leveles tésztát is használjak. Mivel a fahéjat nagyon szeretem, arra gondoltam, fahéjas csigákat készítek. A fejemben a bolti, nagy alakú csigák képe élt, ez volt úgymond a minta, és ahogy én gondoltam, elkezdtem csinálni, reméltem, az enyém is olyan szép nagy lesz. Nem lett olyan. A dolog nem hagyott nyugodni, vettem még aznap leveles tésztát megint, már másképp tekertem, lesz, ami lesz alapon, és végül helyes csigácskákat kaptam. Nemcsak jól néztek ki, hanem nagyon finomak is lettek, reggeli vagy délutáni kávéhoz, teázáshoz kedves falatnak bizonyultak. Íme a recept.

fcs5.jpg

Hozzávalók:

  • 500 gramm fagyasztott leveles tészta
  • 50 gramm vaj
  • 1 púpos teáskanál őrölt fahéj
  • 3-4 marék kristály- vagy nádcukor

Elkészítés:

A tésztát előző nap a fagyasztóból a hűtőbe tesszük, hogy mire használni kezdjük, kiengedjen. Mikrohullámúban is ki lehet olvasztani, csak arra ügyeljünk, hogy ne nagyon melegedjen át a tészta. Ezután lisztes deszkán olyan 3 mm vékonyra kinyújtuk, én olyan 35x25 centiméteres téglalapra szoktam. A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, előmelegítjük. A vajat egy kis lábosban a tűzhelyen kiolvasztjuk, majd egy ecsettel megkenjük vele a tésztát. (Nem kell az összes vajat ilyenkor elhasználni.) Ezután megszórjuk cukorral, ügyeljünk arra, hogy mindenhova és egyenletesen jusson belőle. Végül rászitáljuk a fahéjat. Ezt követően a tésztát a hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, majd a kapott rudat 1, max. 1,5 centis darabokra vágjuk.

fcs6.jpg

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a csigákat, a tenyerünkkel kicsit lenyomkodjuk őket, a maradék olvasztott vajjal pedig megkenjük a tetejüket. A tepsit betoljuk a sütőbe, a csigákat 25-30 percig sütjük, legyen szép halvány barna színük.

fcs2.jpg

fcs4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr6914300765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wod Meselo 2018.10.24. 05:09:20

ezt most csak egy ez egy nagy rakás ... tudnám hasonlítani.
Hogy lehet ilyen receptet írni?
'marék kristály- vagy nádcukor' micsoda mértékegység az, hogy marék.
Abból a mondatból, hogy : "olyan 3 mm vékonyra kinyújtuk, én olyan"
én egy magyar nyelvtan kettesnél többet nem nézek ki.
Gondolom most majd jön a mélyről jövő zsigeri válasz, hogy ha nem tetszik nem kell olvasni. Csakhogy a digitális szemét is szemét.

Modern háziasszony 2018.10.24. 08:10:01

Kedves Wod Meselo! Sajnálom, ha nem tudod, mit jelent a marék, és hogy azt sem, az olyan mit jelent az általad citált mondatban. A te helyesírásod pedig kettesnél is rosszabb, rengeteg nyelvtani és helyesírási hiba van abban a pár sorban, amelyet bepötyögtél, de ezt csak úgy halkan jegyzem meg.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.