Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Pulykakrémleves
Laktató, de nem terheli meg a gyomrot

Nálunk a család egy része elég válogatós, de ezt a levest szerencsére mindenki szereti, így gyakran készítem. Az a jó benne, hogy egy hétköznap is gyorsan elkészíthető, laktató étel, ugyanakkor nem terheli meg a gyomrot, vacsorára is kiváló. Amikor húslevest főzök, az általában nem fogy el azonnal, ezért a levéből mindig teszek egy adagot a fagyasztóba is. Hogy ne kelljen méricskélni, számolni szoktam, hány szedőkanálnyit teszek félre, egy főre 2-3 kanálnyi jut. Ha főzni akarok vele, akkor a lefagyasztott adagot előző este átrakom a hűtőbe, ahol szép lassan kiolvad, másnap már csak főzni kell.

img-1588_2.JPG

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamellfilé
  • 1 liter alaplé (húslevesből)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl szójás főzőkrém vagy főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, szerecsendió

Elkészítés:

Először felkockázzuk a húst, és apróra vágjuk a fokhagymát. Amikor ez készen van, egy lábosban olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd beleszórjuk a fokhagymát is. Amikor a fokhagyma kezd illatozni, rádobjuk a pulyamellet, és sózzuk. Gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pirítjuk a húsokat. Ekkor ráöntjük az alaplevet, és magasabbra vesszük a főzőlángot. Forrás után kb. 15 percig közepes lángon főzzük, ezután hozzáöntjük a főzőkrémet, és újraforralástól még 5 percig főzzük. A legvégén késhegynyi szerecsendióval ízesítjük, és készen is van a levesünk. Tálaláshoz szedek egy kis csokor metélőhagymát, apróra vágom, azzal díszítem.

img-1587.JPG

img-1588_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr3014301403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.