Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Áfonyás-csokis keksz
Finom és egészséges

Ez a keksz jó tápértékkel bír, csodás antioxidánsokat tartalmaz a két hozzávalója, a csoki és az áfonya is. A kék áfonya ráadásul sok betegség ellen véd, mert minden más gyümölcsnél erősebb és hatékonyabb antioxidánsokkal van teli. Ez a keksz tehát nemcsak az egészségünknek kedvez, de az ízlelőbimbóknak is: édes, zamatos, omlós, az áfonya pedig kis fanyarságot kölcsönöz neki. Gyerekeknek tízórais dobozába is pakolhatjuk, biztos, hogy nem viszik haza.

keksz2.jpg

Hozzávalók:

  • 120 gramm kék áfonya (épp egy kis doboznyi)
  • 70-80 gramm tört tej- vagy étcsoki
  • 120 ml tej
  • 50 gramm kockára vágott sótlan vaj
  • 150 gramm liszt
  • fél zacskó sütőpor
  • ízlés szerint fahéj
  • 90 gramm (nád)cukor 

Elkészítés:

190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, hogy előmelegítsük. A tepsit vékonyan kivajazzuk, vagy szilkonos sütőpapírt teszünk bele.

Egy edénybe szitáljuk a lisztet, a fahéjat és a sütőport, hozzáadjuk a cukrot, majd kézzel hozzámorzsoljuk a vajat míg egy morzsakupacot kapunk. Hozzáadjuk a tejet, az áfonyát, a csokitörmeléket, kicsit meggyúrjuk, és egy meglehetősen ragacsos masszánk lesz.

keksz1.jpg

Az előkészített tepsibe egy evőkanállal kanalazzunk 9 kupacot a tésztából. Tegyük a kupacokat egymástól messzire, mert terülnek sütés közben. Körülbelül 20 percig kell sütni, addig, amíg szép aranybarna színe lesz a kekszeknek, tapintásra pedig rugalmasak lesznek.

keksz3.jpg

keksz4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr2514287437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.