Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Chilis-tonhalas náthaűző spagetti
Tej- és tojásmentes főétel

Szeretjük a tésztát, és a spagetti mindig nagy sikert arat itthon. Ezt a változatot akkor készítettem először, amikor nagyon meg voltam fázva, és már elegem volt az orrfújásból, orrdugulásból. Igencsak hatásos!

img_20171116_124755.jpg

Hozzávalók:

  • 400 gramm tojás nélküli spagetti tészta (pl. Barilla)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 250 gramm tonhalkonzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 marék olajbogyó
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál szárított chilipaprika
  • fűszerek: só, bors, majoranna, bazsalikom

4 személyre lesz elég.

Elkészítés:

Egy lábosban vizet forralunk, a lobogó vízbe beletesszük a tésztát, picit megsózzuk, és forrástól számítva 8 percig főzzük, majd rögtön le is szűrjük.

Előkészítjük a mártást: fokhagymát, póréhagymát, paradicsomot, olajbogyót aprítunk. Eközben serpenyőben olajat hevítünk, majd kibontjuk a tonhalkonzervet, a halat kisebb darabkákra szedjük, és beleszórjuk az edénybe.  Ha a hal elég olajos, érdemes a saját olaját felhasználni. A húsra rádobjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a póréhagymát, és 2-3 perc sütés után az olajbogyókat is. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával és bazsalikommal. (A halat érdemes még sütés előtt megkóstolni, mennyire sós). Ezután adjuk hozzá a felaprított chilit. Egy citromot kicsit meggörgetünk, félbevágjuk, és kb. egy evőkanálnyi citromlét nyomunk a mártásra. 

A tésztát és a mártást külön tálalom, így mindenki ízlése szerinti mennyiséget tehet a tányérjába.

img_20171116_124821.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr6014300763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.