Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Tejszínes gombás csirkemell
Finom és egyszerű

Ezt az ételt felnőttként ismertem meg. A munkám része volt, hogy fogadásokra, partikra kellett járni, és ezeken a rendezvényeken sokszor választottam ezt az ételt a svédasztalról. Mindig nagyon ízlett, de valamiért azt gondoltam, nagyon bonyolult elkészíteni. Aztán pár éve elhatároztam, hogy én is megfőzöm, azután, hogy az unokaöcsém diplomaosztó-partiján is ezt ettem. Túrtam a netet a recepetekért, aztán a több hasonló közül alkottam egyet. Kiderült, hogy rém egyszerű, és azóta is nagyon szeretem.

t1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 filézett csirkemell, kb. 70 dkg
  • 10 közepes szép csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • őrölt feketebors
  • csipet só

4 személyre lesz elég.

Elkészítés:

Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát. Egyforma kis darabokra vágom a csirkemellet, ráteszem a hagymára, és hagyom, hogy a húsok kifehéredjenek. Időnként megkavarom. Közben felaprítom a gombákat. Amikor a csirkedarabok teljesen fehérek lesznek, a gombákat hozzájuk adom, alaposan megborsozom, sót is adok hozzá, a fokhagymát a fokhagymanyomóval rárakom, és így főzöm addig, amíg a gomba összemegy és levet ereszt. Amikor a hús is, a gomba is puha, ráöntöm a tejszínt és rottyanásig főzöm.

t3.jpg

Ehhez az ételhez a főtt rizs passzol, azzal tálalom. 

t2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr714294599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.