Modern háziasszony

Egyszerű receptek, receptek egyszerűen

Marcipános "malacok"
Jópofa szilveszteri, újévi süti

Bár Szilveszter még odébb van, most mégis egy év végére való sütit mutatok. Tulajdonképpen attól szilveszteri, hogy malacokat formázunk a tésztából, amúgy szivecskeként, csillagocskaként ízletes teasütemény. Úgy tíz éve egy újságban találtam a receptet, és mert megtetszett, ki is téptem. Azóta hagyomány lett, hogy az év utolsó napján elkészítem ezt a sütit. Bár már minden évben nem bíbelődöm azzal, hogy malacfejeket varázsoljak, vettem pezsgősüveg alakú kiszúrót, van, hogy azt használom, de - mint fentebb utaltam rá - valójában bármilyen forma készíthető ebből a marcipános tésztából. Szilveszterre, Újévre azonban jópofa a malac.

malacok_006.JPG

Hozzávalók:

  • 15 dkg marcipánmassza
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál tej
  • mazsola

Elkészítés:

A lisztből, a cukorból, a tojássárgákból, a margarinból, a marcipánból és a tejből tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és egy nagyobb meg egy kisebb pogácsaszaggatóval korongokat formázunk belőle. A kisebből kétszer annyi kell, egy kicsi a malac orra lesz, a másik kicsit félbevágjuk, és fülekként helyezzük el a nagy korongokon. Mazsolákat rakunk szemeknek, az orrokba pedig késsel két kis lyukat formázunk. 

A sütiket ezután tejjel megkenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

malacok_007.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://modernhaziasszony.blog.hu/api/trackback/id/tr5214286995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Bemutatkozás

Úgy 8 éve főzök rendszeresen, rendszerint két főre, alkalmanként a tágabb családnak. A receptjeim több helyről vannak, akad köztük családi recept, gyűjtögettem a netről és a tévéből is, mert a külföldi főzős televíziós műsorokat nagyon kedvelem. Éppen ezért az ételeim egy része hagyományosnak nevezhető, mások be-beilleszthetők egy-egy gasztronómiai trendbe, korszakba. Jellemzően olyan ételeket főzök, és olyan recepteket ismertetek, amelyekhez a hozzávalók egyszerűen beszerezhetők. Bloggertársam, Alexandra öt főre főz, leginkább tej- és tojásmentes ételeket, mert az egyik lánya ételallergiában szenved.